Onze Lieve Vrouwetoren

De ruim 98 meter hoge laat-middeleeuwse toren in Amersfoort is niet te missen! De welbekende Onze Lieve Vrouwetoren is de trots van Amersfoort en is dé blikvanger van de karakteristieke binnenstad. Deze historische toren is niet alleen van veraf te zien; met maar liefst 100 klokken is de toren ook te horen vanaf verre afstand. Bovendien staat de toren ook wel bekend onder de bijnaam Lange Jan.

Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort

Prachtig uitzicht

Onze Lieve Vrouwetoren is de op twee na hoogste laat-middeleeuwse kerktoren van Nederland. De locatie van de toren is het kadastraal nulpunt van Nederland. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen door de 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de bijzondere binnenstad. Vanaf deze hoogte heb je een geweldig zicht op de historische gebouwen en oud-Hollandse panden van Amersfoort.

Lieve Vrouweplein

Direct naast Onze Lieve Vrouwetoren is het Lieve Vrouwekerkhof(plein) gelegen, ook wel het Lieve Vrouweplein. Dit historische en culturele plein het centrale punt van de binnenstad waar dan ook een groot aanbod van toeristische activiteiten te vinden is. Zo kun je hier uiteraard de reusachtige toren beklimmen, maar is er ook een halte voor het toeristentreintje en is het vaak het startpunt van diverse stadswandelingen door het historische centrum. Tot slot vind je hier de citytours via TukTuk, de bloemen- en snuffelmarkten, Theater De Lieve Vrouw en het VVV kantoor van Amersfoort. Uiteraard is dit ook het ideale plein wanneer je op zoek bent naar sfeervolle horecagelegenheden!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.